Curiousity засне животинче на Марс!

В чуждата преса го определят като катерица, скункс, а други като плъх. Няма значение какво е  точно. По-любопитното е, че това е поредното същество, на което любопиткото  Curiousity се натъкна, докато се разхожда надлъж и нашир по Червената планета.

Видеото, което е приложено след текста е направено в края на месец септември 2012 г. с камера MastCam.

Животинчето е било засечено на дъното на Гейл, известният марсиански  кратер. Според любители на астрономията, това животинче не е жител на Червената планета, а е било изпратено с  Curiousity и пуснато на Марс, като експеримент. Така учените ще разберат дали може да оцелее  в тази среда.mars

Не са малко онези, които се възприемат като  трезвомислещи хора и обясняват, че  находката на Scott C Waring представлява  т.нар. психологически феномен парейдолия. Това е  илюзорно възприятие на един реално съществуващ  обект.

Като пример за наличие на парейдолия могат да бъдат посочени човешките лица и други фигури  от облаците в небето, припомниха от БЛИЦ.

Наскоро се появиха снимки на метална каска от Втората световна война, която беше открита на Марс.  Такива каски са носели и българските войници по време на войната.

Източник:chudesa.net