Бойко Борисов сгази лука и сега ще има да плаче за това, което се случи.

Днешния ден никак не е от най-хубавите за бившия премиер Бойко Борисов, който не се събуди от кукуригането на петел, а от виковете на недоволни граждани, които протестират вече няколко сутрини пред дома му в Банкя. Лидерът се въси, че притесняват съседите му, а относно заповедните слова да отива на работа, заяви че за разлика от много други хора, той е работил много повече и си е компенсирал отсъствието предварително. Категоричен е, че няма да преговаря с “червените”, докато не се свика Велико Народно събрание и не бъдат направени промени на Изборния кодекс. Междувременно Яне Яне го посети, за да уговорят среща за кръгла маса, на която да обсъдят промяна на Конституцията.bbВ същото време мнозина от депутатите в ГЕРБ не издържат финансово, поради глобите, които им налагат за отсъствието и това поражда недоволството им. Това се вижда и от случващото се – вчера бившият лидер и губернатор на Благоевград Костадин Хаджигаев си взе довиждане с партията, заедно с още 10 души, които го последваха, като по думите му до седмица ще има още 150 души. От Хасково и от Димитровград се готвят да се разделят с ГЕРБ още 170 души, заяви Иван Петров. Ето защо, ако трябва да обобщим, в момента в партията гледаме “листопад”, при който от дървото полека-лека окапват голямо количество листа.

Бойко Борисов обаче е категоричен, че няма разцепление в партията. Само някои хора имат болни амбиции да си създадат своя партия, но за тях прав им път, смята експремиерът. По думите му, докато самият не се разцепи, а той все още се намира в целостта си, партията ще бъде обединена. Има само един лидер в ГЕРБ и това е той, затова докато е жив, лично ще взема решенията за бъдещето на партията.

В тази връзка Меглена Кунева заяви, че Борисов се нуждае от клетка за егоцентризма си. Тя заяви още, че “България на гражданите” не е финансирана от банкер или друг голям богаташ, за което дава пълни гаранции. Обяви се срещу задкулисните игри и картела, като за себе си Кунева не вижда смисъл да се занимава с подобна дейност.

Източник:.razkritia.com