60 000 лева ще трябва да плати един от трите големи оператора заради некоректно отношение.

Комисията за регулиране на съобщенията е наложила зверска глоба на един от трите ни мобилни оператора. Сумата, която провинилата се компания ще трябва да плати, е в размер на 60 000 лева, съобщават от БЛИЦ. Суровото наказание е заради грубо нарушение на Закона за електронните съобщения.

От Комисията обаче пазят в тайна името на мобилния оператор. Знае се само, че нарушението е извършено в офис на компанията в Берковица. mobilniСигнал за нередността е подаден от местна фирма, които са потърпевши от ситуацията. Според информацията, в началото на месец март тази година от компанията поискали пренасяне на мобилните телефонни номера на служителите във фирмата, но получили категоричен отказ от страна на мобилния оператор.

Вследствие на отказа, потърпевшата страна подава жалба и на оператора е наложено суровото наказание. От мобилната компания са обжалвали, но съдът е постановил категорично вината им.

Адвокатите на защитата са категорични, че размерът на глобата е прекалено голям. “Не е кой знае какво нарушение, единственото адекватно решение в случая е имуществена санкция в размер на 5 000 лева”, споделят те.

Източник:razkritia.com