Михаил Миков скандализира с думите си, като заяви най-отговорно, че днешната политическа обстановка не може да се реши по демократичен начин.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков шокира цяла България с вчерашното си изявление, с което той призова, с няколко думи, медиите да си затварят устата и в същото време помоли полицията да им се притече на помощ с действия срещу протестиращите. Последното ни напомня на репликите от преди време: “Да дойдат танковете!” Самият Миков иска да ни покаже, че ситуацията отива точно натам, след като заявява, че в настоящата криза няма как тя да бъде преодоляна по демократичен начин. В отговор на тези думи бившият външен министър Николай Младенов реагира в социалната мрежа Facebook, като заяви, че трябва възможно най-скоро кабинетът “Орешарски” да бъде свален от власт, защото това е “слабоумно управление”. Във всички европейски страни подобни думи са недопустими, а България е в Европейския съюз. Тук не е Турция! – изказва възмущението си Младенов.

Освен него и от Българският хелзинкски комитет (БХК) припомниха на Михаил Миков, че той няма право да се разпорежда с това как медиите да отразяват събитията , защото са независими организации и като такива са длъжни да отразяват действителността. В същото време, съгласно българския закон и Европейската конвенция за правата на човека, използването на прекомерна полицейска сила е наказуемо и управляващите ще трябва да си понесат последствията.

Това е скандалното изказване на Михаил Миков:mikow

mihail mikov im Миков погази демокрацията   иска действия от полицията и мълчание от медиите! Вижте цялото му изказване!

 

Източник:razkritia.com