Обхватът на временната парламентарна комисия за „Авиоотряд 28“ не трябва да бъде измерването на това кой повече е летял, каза Жельо Бойчев, депутат от Коалиция за България, пред Би Ти Ви.

„Това, което дразни всеки гражданин е, че ръководителите на тази държава не спазват правилата и реда“, каза той. Бойчев допълни, че има сериозни пропуски в документацията, а списъците с пасажери, въобще ги няма.

„Не може да искаме хората да спазват правилата, а властта не. Говорим за правителствения авиоотряд, който изпълнява регламентирани полети и считам, че не трябва да се ползва като такси или туристически“, подчерта Бойчев. Той уточни, че е имало заявка за полет до селцето на Дядо Коледа или лов. Според него това е необяснимо и ненормално.jelio

Депутатът акцентира, че самолетът може да излети само с резолюцията на министър-председателя, както и никой не може да се качи на борда, ако го няма в списъка.

Бойчев каза още, че се създава усещането за голяма тайна в държавата, тъй като липсва информация. Той е категоричен, че в комисията работят само с официални документи. Изследват и целесъобразността на пътуванията, как са платени и дали въобще са платени.

„Не считам, че е е редно правителствения авиоотряд да изпълнява такива полети. Дължим на българските граждани истината“, заключи Жельо Бойчев.

Източник:24chasa.bg