С това твърдение Яне Янев взриви медиите и заяви, че дедите ни ще се преобърнат в гроба като разберат, че новото прозвище на Пиринска Македония е „Муса”.

Яне Янев разбуни духовете отново в България. По време на пресконференция в Благоевград, лидерът на РЗС заяви, че искат да направят турския  втори официален език у нас, а дедите ни ще се обърнат в гроба ако разберат, че най-новия етикет на Пиринска Македония е „Муса”.Янев визира избора на областен управител на Благоевград, където Министерски съвет назначи Муса Палев. Това предизвика вълна от недоволство и множество протести в региона, разкри novini.bg.

Според Яне Янев назначаването на Муса Палев е тест за местното население дали са стадо и дали са склонни да се примирят. Но той е убеден, че това няма как да стане. Реални действия срещу този избор бяха направени още с първата седмица от формирането на кабинет „Олигарски”, както го посочи лидерът на РЗС.ezik

Янев посочи, че вече е започнала и агитацията за приемането на турския като втори официален език в България. Това, което политиците направиха с назначаването на Муса като областен управител на Благоевград има много по-сериозни измерения, това е истинска провокация към миналото на Пиринска Македония, където живеят едни от „най-върлите” българи в страната.

С подкрепата на правителството на Орешарски, когото упорито Янев нарича „Олигарски”, се обявява този акт на лицемерието и цинизма на БСП, ДПС и Атака. А това трябва да се спре, категоричен е Яне Янев.

Източник:chudesa.net