Изключително грозна постъпка на новоназначения министър – председател Пламен Орешарски потресе дори и неговите съпартийци от БСП. Хора от партията – столетница разкриха, че премиерът буквално ги е изнудил, за да гласуват скандалното назначаване на Дилян Пеевски за шеф на ДАНС.

По време на спешно свикано партийно заседание в ранните часове на вчерашния ден, Орешарски обявил кандидатурата на Пеевски. На това решение се възпротивили огромна част от червените депутати. Вместо разбиране и право на отговор, Орешарски ги изрекетирал със заплахата, че ако не гласуват „за” ще подаде оставка и правителството ще падне!oresh

Пламен Орешарски бил повече от категоричен, че депутатът от ДПС Пеевски е най – подходящият избор за шеф на Агенцията за национална сигурност, това решение е повече от правилно и той твърдо го подкрепя. Пред втрещените съпартийци премиерът заключил, че ако не изпълнят нарежданията му ще подаде оставка и тогава никой не знае какво ще се случи.

Тази ситуация най – правилно коментира може би бившият премиер Бойко Борисов. Навръх рождения си ден той заяви, че няма настроение, защото му е трудно да гледа как „ДПС изнасилва брутално партията – столетница”.

Главният герой в последния правителствен екшън Дилян Пеевски пък днес заяви, че е готов да приеме евентуално решение за отмяна на назначаването му за шеф на ДАНС.

Източник:skandalno.net