Само експонатите в колекцията на Варненският митрополит го правели милионер.

Изчезна съкровището на покойния дядо владика от Варна.

Оказа се, че митрополит Кирил обича не просто баровските возила, но и религиозни предмети, които имат доста по-голяма стойност, освен духовната.

Докато в държавата се коментират всевъзможни слухове за изненадващата му кончина, злодей ограбил покойника. Запознати със слабостта на владиката твърдят, че дядо Кирил е бил милионер дори само ако се има предвид колекцията му от кръстове от благороден метал, икони – уникати от всички точки на света, Библии от незапомнени времена със златен обков.

„Имането” се намирало в покоите на варненски митрополит Кирил, но сега никой не знае къде са, разказват от “Всеки ден”.Дядо Кирил оглави Варненската и Великопреславска митрополия през знаковата 1989 г.

kiril

За тези двадесет и шест години бил обсипван с куп луксозни подаръци за религиозни и лични празници. Макар канонът да забранява духовниците да имат каквато и да била собственост (всичко са длъжни да дадат на църквата), им се разрешава да се радват личните си подаръци в дома или в митрополията.

 

След кончината на владиката хората му започнали да описват имуществото му. Оказало се обаче, че най-скъпите експонати от колекцията му за над милион са изчезнали. Нямали ги уникалните икони и кръстове от злато и диаманти.

Дядо владика бил пословичен със слабостта си към кръстове, които напомняли по-скоро на огромни бижута. Дори в последния си път е изпратен с любимия си от злато и сребро.

Източник:razkritia.com