Пациент остана без пари и телефон, след като мнима докторка успя да го прилъже и ограби. Така поставеният на системи и в безпомощно състояние възрастен мъж се прости със спестените от пенсията си 150 лева и остана без връзка с близките си.Сцената се разиграла в едно от отделенията на общинската болница в Дупница по време на сутрешната визитация. В стаята, в която потърпевшия бил сам, влязла млада лекарка със слушалки на врата.

lekarka

С учтив тон тя започнала да разпитва пациента за състоянието му и дори премерила пулса му. Докато омайвала болния, докторката успяла да го пребърка и след като приключила „визитацията”, си тръгнала с плячката, информира дупнишкият сайт Dennews.

За това, че нещо не е наред болният разбрал, след като започнала истинската визитация и в стаята му отново влязла, но този път лекарка от отделението. Така и той и целия персонал разбрали, че става въпрос за кражба. Веднага всички били предупредени да не оставят по стаите си пари и да бъдат много внимателни с личните си вещи. По случая вече работи Районното управление на полицията в Дупница, като на ограбения пациент е дал показания.

Източник:blitz.bg