Настояването е на групата на ЕНП

След невижданата до момента клеветническа акция на бившия министър на вътрешните работи Цветанов в Брюксел, Европа се зачуди сериозно дали да не ни отреже със субсидиите.

Припомняме, че по-рано днес Цветан Цветанов внесе искане в деловодството на Народното събрание, с което се отказва от имунитета си.
Той се приземи вчера от Брюксел, но броени минути след завръщането му в България стана ясно, че не е бил на работно посещение там, а единствената задача, която е изпълнявал през тези два дни е било да очерни максимално страната ни.

Вестник „Преса” отбелязва на страниците си, че няколко от депутатите от ЕНП са се изказали в подкрепа на бившия вътрешен министър и са призовали Европа да спре финансирането за страната ни.
cvГерманският евродепутат Манфред Вебер, който е зам.-председател на групата на ЕНП е категоричен, че Европа трябва сериозно да се замисли сериозно дали да продължи финансирането на България, предвид, че съществува голяма опасност парите да попаднат в „нечисти ръце” или да се използват в други сфери, вместо по предзназначение.

От своя страна пък групата на ПЕС погледна с огромно снизхождение към призива на Вебер.
Евродепутатът Илияна Йотова е категорична, че колегата й се опитва да сплаши гаргите с това си изявление.
Тя заяви, че е достатъчно показателен фактът, че групата на ЕНП не е излязла с обща позиция, защитаваща Цветанов.

Източник:razkritia.com