Соченият за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо е осъден на 20 години затвор в Милано.

Присъдата е прочетена в аулата бункер на миланския затвор „Сан Виторе” вчера малко преди обяд от председателя на съдебния състав д-р Енрико Мандци. Така на практика приключи продължилият близо четири месеца мегапроцес, който стана известен у нас и в Италия с названието „Кокаинови крале”.

brendo

Брендо признат за виновен за участие в престъпно сдружение с цел международен трафик на кокаин. Освен него по делото бяха подсъдими още четирима българи, един италианец от български произход, шестима италианци, един словенец и един румънец. Процесът бе организиран по бързата процедура при закрити врати и без разпит на свидетели, заради което всички присъди бяха намалени автоматично с една трета от предвидените от закона наказания за съответните престъпления. Присъдите подлежат на обжалване.

 

Брендо може да обжалва присъдата си пред български съд, който от своя страна пък да я намали. За целта Банев не трябва да жали присъдата си в Италия, а да подаде документи за екстрадиция с цел да бъде преместен в наш затвор.

Източник:standartnews.com