“София не е България”, категоричен е министърът.

Драгомир Стойнев, министърът на икономиката и енергетиката, е категоричен, че правителството няма да отговори на исканията на протестиращите и няма да подаде оставка. Стойнев твърдо заяви, че протестиращите в София, макар и многобройни, не представят възгледите и желанията на цялата страна. “София не е България”, категорично каза министърът в Харманли, където е част от заседанието на Областния съвет на местния клон на Коалиция за България.

По този начин депутатът отговори на появилите се на места твърдения, че Пламен Орешарски обмислял да разпусне кабинета и да подаде оставката му.

protest1

Стойнев е на мнение още, че протестите са предвождани от платени провокатори, целящи именно дестабилизация на управлението.

Министърът отказа да назове конкретни имена и партии, но е убеден, че става въпрос за бизнес кръгове и хора от сенчестата икономика, които са притеснени, че с правителството на БСП на власт, няма да успеят да печелят лесно обществени поръчки и да източват средства от тях.

Енергийният министър добави още, че макар недоволството на хората да е било наистина сериозно, забелязва отлив от протестите, които намалявали с всеки изминал ден.

Източник:razkritia.com