Промоутърите на Кубрат Пулев от „Зауерланд Ивентс“ опровергаха американеца Брайънт Дженингс, който през миналия сезон разкри, че е получил твърде незадоволителна оферта, за да се изправи срещу софиянеца.

Тогава Дженингс отправи твърдение, че е получил предложение на стойност едва 25 000 долара, за да премери сили с европейския шампион в тежка категория.

Макар и с известно закъснение, братята Кале и Нисе Зауерланд реагираха на думите на Дженингс, заявявайки, че това не е вярно. Според думите на германските промоутъри, американецът е получил шестцифрено предложение, за да се бие с Пулев.

Както е известно, Кубрат Пулев продължава да бъде без съперник от миналия септември насам, като Томаш Адамек и Тайсън Фюри вече отказаха да се бият с българина.

„Това шега ли е? Брайънт Дженингс получи ШЕСТ-цифрена оферта, за да се бие с Пулев“, избухнаха от „Зауерланд“ в Туитър, давайки линк към изказването на американеца от началото на юни.

Реакцията на Кале и Нисе предизвика вълна от реакции, включително от самия Брайънт Дженингс и промоутърската компания „Пелц Боксинг“.kobrat

„Какво е истина, без доказателства“, подхвърли Дженингс, при което той получи уверение, че ще получи копие от офертата на личния си имейл адрес.

Попитани за твърденията на Дженингс, че от „Зауерланд“ са пожелали 75% от общата сума да отиде в джоба на Пулев, германците отрекоха. Те отново потвърдиха, че Брайънт Дженингс е имал гарантирана шестцифрена сума, предазначена за него.

„Ще ти изпратим копие на сутринта. Не искаме да проявяваме неуважение, просто бихме се радвали, ако този мач се случи“, споделиха още от „Зауерланд“ към Брайънт Дженингс.

Промоутърите от „Пелц Боксинг“ от своя страна ясно показаха, че не искат техният боксьор да се бие в Германия, опасявайки се, че съдийските отсъждания могат да донесат победа на боеца на „Зауерланд“, в случая – Кубрат Пулев. Германците от своя страна контрираха, припомняйки за случаи, когато подобно нещо се е случвало и в САЩ.

Източник:inews.bg