Пернишки хакери атакуват Фейсбук през нощта, като влизат в частни профили, променят паролите и събират пари за болни деца чрез есемеси, пише Standartnews.com

Последната жертва на наглата атака е Божидар Божков, който е заместник главен редактор на „BG voice” – вестника за българи в Канада и САЩ.

Божков разказва, че хакерската атака става на 1 юли тази година в 02:27 часа.

hak

След като първоначално сменят паролата му, хакерите разпращат съобщения до всичките му приятели в социалната мрежа, които точно в този момент са на линия, молейки ги да пусната есемес за болно дете на посочен от тях номер. Божков обаче все още е буден и получава съобщение на електронната си поща, че паролата му във Фейсбук вече е сменена с друга. Това му попречва да влезе в профила си там, но той успява да го блокира и по този начин измамниците не успяват да изпратят въпросния телефонен номер, на който приятелите да изпратят мобилните си съобщения.

По-късно става ясно, че  хакерската атака е извършена от Перник, но не е възможно да се локализира точният потребител, извършил наглата фалшификация.

Случилото се обаче с Божидар Божков стана причина много потребители на Фейсбук да предупредят превантивно своите приятели за възможната измама, който се разпространява в момента.

Източник:razkritia.com