Високопоставени дипломатически източници разкриват кой ще стане шеф на ДАНС днес, още преди да е направено обсъждането от кабинета “Орешарски”.

Анонимни източни от висшата дипломация разкриват, че настоящият вътрешен министър Цветлин Йовчев е лобирал за кандидатурата на Владимир Писанчев, който да оглави ДАНС, писа “Афера.бг”. Другият кандидат за ключовия пост в държавата е Недялко Недялков, но той ще бъде в ролята на декор, за да се каже, че има обсъждане и на други кандидати, макар някои други да отпаднаха от списъка по неведоми пътища.

Писанчев стана известен около аферата“Галерия” по времето на предишната Тройна коалиция. Тогава ДАНС е събирала незаконно информация за хора, фирми и медии, като в това число влиза и разпечатки на телефонни разговори. dansИнформацията, която излезе, разкри скандални истини за държавния глава Георги Първанов, за министър-председателя Сергей Станишев и за Алексей Петров, който развива по това време сенчест бизнес и към днешна дата е основният обвиняем по делото “Октопод”.

Шефът на МВР Цветлин Йовчев преди дни лобира именно за Владимир Писанчев, като успя да излъже в американското посолство и да пусне совалки във швейцарското и френското посолство. Йовчев лъже и друг път, когато казва на Орешарски, че Делян Пеевски е проверяван от “партньорските служби”. Така Пеевски беше назначен набързо за шеф на ДАНС и се започна с масовите протести, които повече от месец искат оставката на кабинета “Орешарски”.

Източник:razkritia.com