Да пребият всеки, който се опита да събори незаконните къщи на циганите в ромския квартал на село Гърмен, се закани днес Юлиан Герасимов, лидер на протестите, провокирани от събарянето на адвентната църква в квартала.Благодарение на нашите сътрудници от „Топ преса“, БЛИЦ TV предлага ексклузивен видеоматериал от събитието.

На разрешения днес мирен протестен митинг на ромите от циганския квартал в Гърмен, протестиращите поискаха да им бъде обяснено, кой и защо е издал заповед за събарянето на църквата. romiПри събарянето на металната каравана играла роля на църква според протестиращите, били предупредени, че и всички незаконни къщи в квартала също ще бъдат съборени. Ако до една седмица не получат отговор от общината и уверение, че няма да им се събарят къщите, ще преминат към гражданско неподчинение – предупредиха протестиращите. Да пребият всеки, който посмее да събори къщите им, открито се заканиха циганите.
Лидерите на протеста – Юлиян Герасимов и пасторът Иван Андреев, са хората, които са крали ток от църквата и за това протестират, увери Минка Капитанова, временно изпълняващ длъжността кмет на община Гърмен.

Източник:blitz.bg