Активисти на партията настояват за оставката на Цветанов.

Истински бунт назрява в редиците на ГЕРБ. След невъзможността на партията да състави еднолично правителство и скандалите с незаконните подслушвания, активисти на партията поискаха от Цветан Цветанов да подаде оставка като заместник председател на партията. В противен случай членове от общинските структури на ГЕРБ се заканват да хвърлят партийните си книжки и напълно да се дистанцират от партията.

Първите, които се осмелиха да възроптаят срещу статуквото, бяха звената на ГЕРБ в Пловдив и Стара Загора. bbЕдин от създателите на ГЕРБ-Пловдив Георги Игнатов, както и областният управител на Стара Загора Недялко Недялков открито заявиха, че се отказват от членството си в ГЕРБ. От централния офис на партията обаче заявиха, че Недялков е бил изключен от структурата много преди да заяви, че сам напуска.

Запознати шушукат, че в най-скоро време примера им ще последват и доста от кметовете, издигнати от ГЕРБ. Положението е дори още по-сериозно, предават от БЛИЦ. Членове на партията, недоволни от ръководството й, се организират на среща в Стара Загора, за да обсъдят наложителните според тях промени в структурата й. Освен за оставката на Цветанов, недоволните ГЕРБ-ери ще настояват и за среща с лидера Бойко Борисов.

Източник:razkritia.com