Министърът на образованието Анелия Клисарова заяви пред медиите, че неин зам.-министър ще бъде Мукаддес Налбант – същата, която преди време определи Левски като закононарушител и предложи отпадане на произведения на Ботев и Вазов от учебниците.

Кабинетът “Орешарски” с всеки изминал ден попълва редиците си с хора от ДПС. Днес станахме свидетели как избраха Делян Пеевски за председател на ДАНС, а вчера зам.-министър на образованието стана скандалната депутатка от ДПС Мукаддес Налбант. За нея ще ви припомним, че бе уволнена от Сергей Игнатов в правителството на Бойко Борисов. mukabetПричината бе заради скандала с доклада на Комисията за защита от дискриминация, който тя изготвя заедно с колегите си. Според нея и останалите съставители на доклада, се препоръчваше да отпаднат от учебниците текстове на автори като Ботев и Вазов, които са сред българските класици, а причината, която изтъкват тогава, е, че чрез тях се внушава религиозна и етническа омраза.

По думите на новия зам.-министър Мукаддес Налбант,Васил Левски е бил закононарушител и османската полиция с право си е вършила работата да го преследва. Игнатов уволни Налбант, обявявайки я за човек, посягащ на националната сигурност на страната, заради опита й да подмени историческото ни минало. Бившият министър на образованието заяви тогава, че написаното в доклада е “абсолютна гавра с историята” и българския ни национален герой.

Източник:razkritia.com