Малко преди дебата за България в Европарламента социалисти и политици от Европейската народна партия се хванаха за гушите.

Днес е дебатът за политическата обстановка в България. Малко преди него обаче социалисти и политици от Европейската народна партия започнаха словесна война, като първите изразяваха подкрепата си за кабинета “Орешарски”, докато вторите бяха за кабинета “Борисов”. Въпреки различията им, по отношение на едно нещо и двете страни са напълно убедени, че политическа партия “Атака” оказва изключително отрицателно влияние на правителството. evrotoВ момента именно лидерът Волен Сидеров държи ключовете за управлението на държавата и правителството се оказва в зависимост от него. Всички са единодушни, че кабинетът “Орешарски” трябва да се избави час по-скоро от тази зависимост на  националистическата, ксенофобска и антиевропейска партия “Атака”.

От Европейската народна партия излязоха с писмо от евродепутатите Вероник Матийо и Манфред Вебер по въпроса за политическата ситуация в България. В него те пишат за нарушаването на човешките права в страната, както и за изказването на председателя на Народното събрание Михаил Миков, който се опита да контролира медиите, налагайки им как да отразяват протестите в държавата. Вебер предлага и разисквания по въпроса за свикването на предсрочни избори в България.

Източник:razkritia.com