Ромите били дискриминирани в страната ни, не умеели да се справят с живота.

Истински вихър от страсти предизвика в ТВ ефира предложението на Коалиция за България да се узаконят ромските гета. От една страна поддръжниците на идеята са категорични, че подобен закон ще помогне много за намаляване на злоупотребите от страна на ромските фамилии, тъй като върху незаконни постройки няма как да се налагат данъци. Веднага щом местата, обитавани от ромите, се узаконят, върху тях ще може да се наложи данък смет, данък сгради, от енергото ще могат да ги включат в мрежата за отчитане и т.н.

Оживеният дебат се състоя в ефира на Нова телевизия тази сутрин. Горната теза беше защитавана от заместник кмета на Раднево Димитър Топалов, който е и представител на партия “Евророма”. Негов опонент беше Ангел Джамбазки от ВМРО.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Според Джамбазки обаче узаконяването на ромските гета освен незаконно действие от страна на управляващите, е и неморално и несправедливо спрямо целия български народ. Според представителя на ВМРО единственото справедливо решение е да се премахнат всички постройки, незаконно обитавани от роми.

Джамбазки е категоричен, че ромите се водят по паспорт български граждани и като такива трябва да бъдат третирани наравно с всички останали граждани на страната. Това означава, че и те трябва да спазват законите като всички останали, а не да претендират да бъдат третирани с привилегии заради произхода си.

Източник:razkritia.com