Ултиматум на правителството дадоха тази вечер протестиращите в Пловдив – ако не подаде оставка до сряда в 16 часа, от следващия ден ще затварят улици, пътища, магистрали и жп линии.

„Първо ще блокираме коловозите в квартал „Прослав“, откъдето минават влаковете за цялата страна“, заяви един от водачите на митинга Иван Тупаров. Той и още няколко мъже носеха на гърдите си надпис „Ще стане по-лошо, ако не ни чуете!“. Тупаров уточни, че мястото и часът на последващите действия ще бъдат разгласени чрез социалните мрежи. Жените и децата ще бъдат призовани след 26 юни да не ходят по протести заради възможността от ескалиране на напрежението.protesti plovdiv

От днес ставаме по-агресивни и по-озлобени, декларираха демонстрантите. Те поставиха 4 искания – кабинетът незабавно да си отиде, гражданските организации да не се поддават на „кръглите маси на Мая Манолова“, да се назначи служебно правителство, което да изработи нов изборен закон в рамките на месец, и разпускане на сегашния парламент. Близо 2000 души се включиха в шествието от общината по Главната улица. Множеството се раздели на три групи, които спряха движението на три кръстовища – на Чифте баня, Сточна и Централна гара.

Източник:24chasa.bg