Тайната програма на Пламен Орешарски вече започна да работи, а последиците ще са убийствени за България.

Още преди месец от Razkritia.com ви разкрихме за тайната програма на Пламен Орешарски , а сега вече сме напълно сигурни, че премиерът я следва, след като чухме новините. Финансовият министър Петър Чобанов обяви официално, че България ще иска заем, за да направи ремонт на бюджета. Според старши икономиста в “Отворено общество” Георги Ангелов твърденията за “дупка” в бюджета са измислица и би трябвало да има излишък, а не липса на 2 млрд. лв., както бе обявено. Дори по-рано днес излязоха положителни данни за фискалния резерв на страната, доказващи как управляващите лъжат народа за причините да се изтегли заем.

Истината е, че се прави отчаян опит от кабинета “Орешарски”, да се задържат на власт още няколко месеца, смята Ангелов.

oresh

Последиците обаче за икономиката на България ще са големи. Нов външен дълг означава тръгване на държавата по нанадолнището, към което върви още от началото на новото правителство. Веднага ще се отрази на външните инвестиции, като същевременно ще предизвика реакция и на европейските ни партньори, защото показваме вътрешна нестабилност. Преди няколко дни Германия поиска замразяване на членството на България в Европейския съюз, а както сме тръгнали и много други членки ще го поискат, ако правителството продължава да работи за регрес на държавата.

Именно заради нестабилния кабинет “Орешарски” дългосрочните лихви и рисковата премия се повишават. Нов заем за България означава затъване. Любопитното е, че преди година Пламен Орешарски твърдеше, че бюджетът е подценен, а сега пее друга песен, осъществявайки тайната си програма.

Източник:razkritia.com