Георги Първанов бе на гости в предаването “Нека говорят” по Нова телевизия при Кеворк Кеворкян.

Бившият президент Георги Първанов гостува при Кеворк Кеворкян в предаването “Нека говорят”, за да коментират политическата обстановка в страната и многохилядните протестиращи, излезли на улицата срещу сегашния кабинет “Орешарски”.

Според Първанов протестиращите са ”безчувствени”, както акцентира върху тази дума по-късно в предаването Малин Кръстев, който заяви категорично, че не е съгласен с това определение. Също така тези хора нямат ясни цели. Те са срещу управлението, но не предлагат конкретни промени. Бившият президент смята, че дори да падне правителството, това няма да реши нищо. Геро, който бе с Кръстев на гости, коментира думите на Георги Първанов, че държавният глава иска да ни обясни, че от цялата тази ситуация няма решение. Едни и същи политици са в управлението в продължение на повече от 20 години и всеки път, когато някой дойде на власт, започва да се оправдава и плюе предшествениците си. parvanowЕто защо тези хора имат услужлива памет и много бързо забравят това, което са казали, категоричен е водещият на “Господари на ефира”. Според Геро, образът на неговия герой преди сто години, който играе в момента, отговаря 1 към 1 с образа на днешните политици. Поради тази причина мнозина го питат дали не са вмъкнали реплики на героя, тъй като е прекалено реалистичен, все едно човек е отворил днешния вестник, но за съжаление те не са добавили абсолютно нищо. Това показва как държавата тъпче на едно място в продължение на сто години.

Преди Геро да констатира сегашната политическа обстановка, преди това Георги Първанов потвърди, че в момента Сергей Станишев “формира кръг от наемници”, които работят за собствените си интереси за сметка на онези членове, които са идейно свързани с БСП. Учудва се как кабинетът “Орешарски” не прави никакви опити за диалог с протестиращите, а без диалог те няма как да наложат желанията си. Първанов смята, че в БСП решават проблемите си по апаратен начин, заяви бившият президент пред Кеворк Кеворкян в “Нека говорят”.

Източник:razkritia.com