От Европа настояват за премахване на ранното пенсиониране.

От Европейския съюз гласят пореден удар за България. Европейската комисия препоръча на страната ни да изравни възрастта за пенсиониране при мъжете и жените, което практически означава, че възможностите за ранно пенсиониране ще отпаднат.

Това изискване е само една точка от седемте препоръки, които Комисията отправя към всяка страна от съюза с цел увеличаване на икономическия й растеж.pensiq

Освен премахване на различията във възрастта за пенсиониране при мъжете и жените, от Комисията препоръчват на страната ни още da въведе цялостна данъчна стратегия с цел продължаване на борбата с предприятията от сивия сектор, както и да се създаде независима институция, която да контролира и анализира бюджетната политика. От Европа са на мнение, че най-важните проблеми, на които трябва да обърне внимание страната ни, са високото ниво на безработица сред младите хора както и проблемите във висшето образование, предават от БЛИЦ.

Сред препоръките има и такива, които дават насоки за по-ускорено събиране на данъците както и съвети за премахване на териториалните ограничения и регулираните цени и за създаване на прозрачен пазар на едро за ток и газ.

Източник:razkritia.com