Измамниците се възползват от най-голяма социална мрежа Фейсбук, за да ловят наивници

Находчиви измамници са измислили поредния тарикатски начин, за да мамят хората и да им прибират парите. В социалната мрежа Фейсбук от доста време се въртят реклами, примамващи хората да печелят бързи и лесни пари както си стоят вкъщи пред компютъра.

Врътката е повече от елементарна. Обявата предлага да се спечелят за нула време суми от порядъка на 1000-2000 щатски долара.

izmama

Разбира се, преди това потребителят трябва да изпрати 67 лева като депозит срещу обещаната много по-голяма сума. И хората, незапознати с тарикатщините на измамниците се връзват, мислейки си, че 67 лева срещу обещани в пъти повече е разумна инвестиция.
Ако все пак се изкушавате да отговорите на предложението, първо проверете името на фирмата, която ви го предлага. Ако в резултатите в Гугъл срещу нея пише scam, phishing или fraud, въобще не си правете труда да им изпращате пари, ще ги загубите.Специалисти предупреждават хората да не се лъжат по подобни примамливи предложения и да не изпращат пари. Погледнато от най-елементарна гледна точка, ако схемата действително работеше, защо им е на организаторите да предлагат на други хора да вземат толкова много пари?

Източник:razkritia.com