След „алкохолния” и да го наречем – „любовния” туризъм, се заформи и туризъм „Спаси бито куче” в България

ky4e

След „алкохолния” и да го наречем – „любовния” туризъм, се заформи и туризъм „Спаси бито куче” в България

Поредна жестокост с четириного у нас стана муза за чужденци и ни превърна в страната на „евтин алкохол, леки жени и насилниците на животни”.

Докато държавата се успокои от гнева срещу изрода Райчо и го пренасочи към властимащите и спонсорите им, зад граница пак се прочухме! Има цял почин, наречен “Отиди в България и помогни на малтретирано животно!”.Защото освен несретното животно от Тополово, едно друго куче стана международно известно. Помиярът се нарича Борко и е от Селча. Отглежда го д-р Георги Литов. Той го намерил като мъник със счупен гръбнак и го прибрал в дома си.

 

Журналисти заснели как мъж го бие, за да го махне от входа на здравната служба. Кадрите от Националната телевизия са излъчени по телевизиите в чужбина и кучето се превръща в герой.

Създават се сайтове с неговото име, за да се организират и да му помогнат. Събраните подаръци ги изпращат в Селча. Нещастното животинче вече има дори специална количка. Тя му помага да не се влачи, а да се движи като останалите. В негова подкрепа има четири петиции в интернет. В тях са се разписали над 100 000 любители на животните от 55 държави.

На Борко са посветени страници във Фейсбук и песен, изпята от английската звездата Мария Дейнс. Последната новост около животно е, че от Великобритания ще пристигнат журналисти да снимат едночасов филм, вдъхновен от него.

Източник:razkritia.com