Прокурор Ася Петрова прикрива следите към злоупотребите на бившите управляващи.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов се е уредил с личен прокурор. Нейното име е Ася Петрова, а запознати твърдят, че госпожата е сред най-близките хора на Цветанов. Петрова имала за задача да покрие следите, водещи към злоупотребите на управляващите от правителството на ГЕРБ. Прокурорката дотолкова се била вживяла в тази си задача, че дори си позволявала да заплашва с уволнение всички, които са против партията и най-вече нейния благодетел Цветанов.

Разбира се, Петрова била щедро възнаградена за услугите си. Прокурорката се е сдобила с луксозно жилище в самия център на столицата, а лично Цветанов й бил обещал поста главен прокурор след като ГЕРБ се върнат на власт. asqТочно заради това Петрова гледала да прикрие колкото се може повече следи по делото срещу бившия вицепремиер за незаконно подслушване.

Ако обвиненията срещу Цветанов се докажат, той е изправен пред опасността да лежи 8 години в затвора.

Междувременно стана ясно, че след Цветанов, прокуратурата ще поиска имунитета на още петима народни представителя.

Един от тях е депутатът от ДПС Петър Симеонов Ангелов. Срещу него има повдигнати обвинения за участие в престъпна група и данъчни престъпления, чийто размер надхвърля 4 милиона лева.

Лично главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл иска за свалянето на имунитета му.

Източник:razkritia.com